Loop jij leeg op het verkeerde spoor?


Herken je jezelf hierin? Blijven doorgaan omdat je niet goed weet wat je dan wel wilt? Blijven doorgaan om toch een vast inkomen te hebben? Blijven doorgaan omdat je collega’s en de mensen op je werk toch niet zomaar in de steek kan laten? Blijven doorgaan omdat een job hebben zo belangrijk is voor je identiteit? Blijven doorgaan ondanks de energie die het jou steeds weer kost?

Zelf heb ik verschillende professionele sporen bewandeld. Soms de juiste, soms niet. Ik ben een all-rounder. Ik ben van vele markten thuis en heb vooral een onweerstaanbare drang om mensen te helpen. Mijn CV is dan ook bepaald niet doorsnee. Lange tijd leek ik voldoening te vinden in generalistische jobs, in organisaties met weinig structuur, zoiets als ‘top-plantrekker’ én van alle markten thuis. Dat bepaalde taken meer energie van me vroegen dan andere, daar was ik lang niet van bewust.

En ondertussen gleed de tijd verder. Om de 5 à 6 jaar een andere job omdat ik moe was en er helemaal op uit gekeken raakte. Telkens klaar voor een nieuwe uitdaging, maar rond mijn 37ste werkte dat niet meer. Ik stapte in een nieuwe job als HR manager en combineerde enkele maanden 2 jobs. Mijn oude functie goed achter laten en mijn opvolger opleiden en tegelijkertijd in de nieuwe job al inwerken omdat de andere persoon al vertrokken was, daar was het dus jawel terug plantrekken. Een enorm groot verantwoordelijkheidsgevoel naar 2 bedrijven toe, maar geen verantwoordelijkheidsgevoel naar mezelf. Ik was hondsmoe en herinner me nog het moment dat ik op een ochtend in de badkamer stond voor ik naar mijn werk vertrok. Als er nu toch maar eens iets zou gebeuren zodat ik niet meer naar mijn werk zou moeten. Op zoek naar een oplossing buiten mezelf, want ik zat op een snelle trein van doen, doen, doen, verantwoordelijk, verantwoordelijk, verantwoordelijk en die trein bleef voort denderen.

Enkele weken later kreeg ik waar ik op die ochtend in de badkamer om had gevraagd. Op een avond laat ging ik naar beneden om nog een glaasje water te drinken en gleed uit op de onderste trede van de trap. Mijn enkel gebroken op 5 plaatsen, beide gewrichtsbanden afgescheurd en een rechtervoet die niet meer recht stond. De ambulance bracht me naar het ziekenhuis en 1,5 u later lag ik op de operatietafel. Het was serieus en de specialist maakte me duidelijk dat ik een lange revalidatie voor de boeg had. Mijn leven werd stil gezet voor mij. Precies waar ik om gevraagd had enkele weken eerder.

Na de revalidatie ging ik deeltijds aan de slag als projectcoördinator in de zorgsector. Een tijdje later startte ik mijn eigen training & coaching praktijk. Maar ook in de job als projectcoördinator kwam ik mezelf enorm tegen na enige tijd. En toch bleef ik maar weer door gaan. Omdat ik dacht niet te weten wat ik dan wel wilde? Omwille van de zekerheid? Omwille van het comfort van de gouden kooi? De gouden kooi waar de deurtjes openstaan en waarin ik toch op mijn stokje bleef zitten.

Vorig jaar was ik in Oostenrijk in het kader van een opleiding. Een opleiding om je eigen creatieve project in de wereld te zetten en vooral te doen, doen, doen. Ik ben mezelf ongelofelijk tegen gekomen in dit traject. Een rugzak vol met oude overtuigingen, angsten, smoesjes,… allemaal werkend tegen mijn creativiteit, tegen uit het uiten van het leven in mezelf. En plots was de doorbraak daar, op een bergtop in Oostenrijk voelde ik dat het tijd was om uit mijn gouden kooi te vliegen en volledig te gaan voor datgene waar ik écht van houd, te gaan voor datgene wat ik écht graag doe (en diep van binnen al een hele tijd wist). En zo geschiede. Bij thuiskomst uit Oostenrijk gaf ik mijn ontslag en besloot om écht voor mijn droom te gaan. Mijn eigen bedrijf uitbouwen in de persoonlijke groei & ontwikkelingswereld. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik deze stap zette. Ik vond de rust, de ruimte en de kracht in mezelf om te gaan voor het leven dat ik écht wil leiden. En het vraagt geduld, volharding en vertrouwen en tegelijkertijd komt er zoveel energie vrij als je gaat voor wat je écht wil.

Als ik kan, kan jij het ook. Gaan voor JOUW leven en JOUW dromen. Zelf heb ik heel wat omzwervingen nodig gehad om op dit punt te komen. Tegelijkertijd heb ik uit die lange zoektocht ontzettend veel geleerd. Je hoeft niet te wachten op die enkelbreuk, op die burn-out, op iets van buiten uit om het roer om te gooien. Jij kan zelf aan het roer van je leven staan. Wacht niet langer, want het is jouw tijd en die is kostbaar.

Hartelijke groet,

Greet

Greatness in one day - You first!

Zet jij anderen altijd op de eerste plaats? Dan sneeuwen uiteindelijk  jouw verlangens onder. Durf jezelf op de eerste plaats zetten en leg de basis voor het leven waar jij écht naar verlangt!


Ik wil meer weten!

Wil je meer uit je leven halen?

Download het (gratis) ebook '5 dingen die je NU kan doen in plaats van in je zetel te blijven zitten'.Gratis Power Explorer Sessie

Stop met binnen de lijntjes van je leven te kleuren en zet jezelf op de eerste plaats – de plaats die je verdient. Of vind je dat eng en weet je nog niet hoe je dat moet aanpakken?

Greatness in one day - You first!

Zet jij anderen altijd op de eerste plaats? Dan sneeuwen uiteindelijk  jouw verlangens onder. Durf jezelf op de eerste plaats zetten en leg de basis voor het leven waar jij écht naar verlangt!

Choose Greatness Programma

5-maandenprogramma voor actieve en introverte, zorgzame vrouwen die het heft in eigen hand willen nemen maar nog niet precies weten wat ze werkelijk willen.

Greet spreekt

Zal Greet spreken op jouw event of bijeenkomst?

Greet Cox is coach voor vrouwen die meer uit hun leven willen halen.

Zij spreekt voor ambitieuze vrouwen die uit hun gouden kooi van zekerheid en veiligheid willen stappen – die ze soms zelf om zich heen hebben gebouwd. Daarbij schroomt ze niet om haar eigen verhaal te vertellen.

Deelnemers ervaren haar manier van spreken als inspirerend en bekrachtigend. Haar presentaties zijn interactief, met werkvormen en vraag-en-antwoordsessies.

Waarover Greet het liefste spreekt

Greet komt graag spreken voor (netwerk)organisaties en serviceclubs die zich net als zij richten op actieve vrouwen.

Kwetsbaarheid & Kracht

Hoe kun je als ondernemende vrouw keuzes maken die goed zijn voor zowel jezelf als anderen – zonder daarbij je eigenheid en je eigen grenzen te overschrijden?

Hoe ga je om met eventuele kritiek en tegenslag, en hoe houd je je keuzes vol? Want als je kiest voor je échte leven, en je hoofd boven het maaiveld uitsteekt, kan dat heel kwetsbaar voelen.