Op het ritme van de seizoenen


Het is december en winter. De periode met de jaarlijkse drukte en feestrush komt er aan. Toch ben ik momenteel niet in de stemming voor drukte en rush.

Al verschillende dagen voel ik de behoefte aan rust. Ik ben stevig aan de slag de voorbije weken, doe wat ik graag doe en tegelijkertijd is er die oproep naar rust. Soms verzet ik me er tegen, zeg tegen mezelf dat ik er geen tijd voor heb en blijf verder doen. En mijn lichaam, verstandig als het is, blijft signalen sturen, luider en sterker als ik niet luister.

Tot gisteren. Gisteren nam ik het besluit om een dagje rust in te bouwen. Mail, computer en telefoon beperkt tot een minimum, geen afspraken. Gewoon voelen wat er is en dan zien wat er gebeurt. Het werd een dag waarin ik best veel deed (nog steeds), maar wel met mijn handen. Mijn hoofd even op een rustpunt zetten en met mijn lichaam aan de slag. Het gebeurde spontaan. Het deed me ongelofelijk veel deugd. Heb goed geslapen vannacht en werd een pak fitter wakker dan gisteren.

En ik ben niet alleen. Deze week hoorde ik verschillende mensen zeggen dat ze behoefte hebben aan rust, behoefte om naar binnen te gaan, om te luisteren naar je eigen basis, te verstillen, te vertragen. Het hoort bij het ritme van de seizoenen. Winter is het seizoen van de rust. Vaak hebben we het beeld dat er in rustmodus niets beweegt en dat het verloren tijd is.  Maar er gebeurt net heel veel in rustmodus. Het is niet altijd traceerbaar of benoembaar, al zeker niet af te vinken op een ‘to do’- lijstje, maar oh zo waardevol.

We zijn het contact met de natuur soms kwijt, het contact met het ritme van de seizoenen. Deze week gaf ik mezelf de toestemming om mee te gaan met de flow van de winter. Ik reserveerde bewust een aantal momenten voor rust en stilte in mijn agenda de komende weken.

Zo plan ik volgende week een stille dag voor mezelf. Het is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden. Een stille dag waarop ik terugblik op het voorbije jaar en stil sta bij de verlangens en plannen voor de toekomst. Een cadeau aan mezelf.

Hoe ga jij om met het ritme van de seizoenen? Wat betekenen winter en rust voor jou?

Gun jezelf een wintertijd zoals het goed voelt voor jou.

Hartelijke groeten,

Greet

 

Greatness in one day - You first!

Zet jij anderen altijd op de eerste plaats? Dan sneeuwen uiteindelijk  jouw verlangens onder. Durf jezelf op de eerste plaats zetten en leg de basis voor het leven waar jij écht naar verlangt!


Ik wil meer weten!

Wil je meer uit je leven halen?

Download het (gratis) ebook '5 dingen die je NU kan doen in plaats van in je zetel te blijven zitten'.Gratis Power Explorer Sessie

Stop met binnen de lijntjes van je leven te kleuren en zet jezelf op de eerste plaats – de plaats die je verdient. Of vind je dat eng en weet je nog niet hoe je dat moet aanpakken?

Greatness in one day - You first!

Zet jij anderen altijd op de eerste plaats? Dan sneeuwen uiteindelijk  jouw verlangens onder. Durf jezelf op de eerste plaats zetten en leg de basis voor het leven waar jij écht naar verlangt!

Choose Greatness Programma

5-maandenprogramma voor actieve en introverte, zorgzame vrouwen die het heft in eigen hand willen nemen maar nog niet precies weten wat ze werkelijk willen.

Greet spreekt

Zal Greet spreken op jouw event of bijeenkomst?

Greet Cox is coach voor vrouwen die meer uit hun leven willen halen.

Zij spreekt voor ambitieuze vrouwen die uit hun gouden kooi van zekerheid en veiligheid willen stappen – die ze soms zelf om zich heen hebben gebouwd. Daarbij schroomt ze niet om haar eigen verhaal te vertellen.

Deelnemers ervaren haar manier van spreken als inspirerend en bekrachtigend. Haar presentaties zijn interactief, met werkvormen en vraag-en-antwoordsessies.

Waarover Greet het liefste spreekt

Greet komt graag spreken voor (netwerk)organisaties en serviceclubs die zich net als zij richten op actieve vrouwen.

Kwetsbaarheid & Kracht

Hoe kun je als ondernemende vrouw keuzes maken die goed zijn voor zowel jezelf als anderen – zonder daarbij je eigenheid en je eigen grenzen te overschrijden?

Hoe ga je om met eventuele kritiek en tegenslag, en hoe houd je je keuzes vol? Want als je kiest voor je échte leven, en je hoofd boven het maaiveld uitsteekt, kan dat heel kwetsbaar voelen.