Steek jij je hoofd boven het maaiveld uit?


Onlangs las ik het woord ‘maaiveldcultuur’. En dat woord kwam bij me  binnen, iets van herkenbaarheid. Datgene wat boven het gemiddelde uitsteekt is niet altijd van harte welkom. Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar ik vind dat nog steeds behoorlijk spannend, mijn hoofd boven het maaiveld uit steken. Gaan staan voor wat je écht wilt en daarin zichtbaar worden, daarmee in de wereld stappen. Dat kan behoorlijk kwetsbaar voelen. Kwetsbaar om geraakt te worden in dat wat zo essentieel voor je is.

Uitspraken als ‘doe maar gewoon, doe maar normaal’, kregen velen onder ons met de paplepel mee. Je best doen en in iets uitblinken mag, maar het moet wel binnen de lijnen blijven, er niet te veel uitspringen. En wat zullen de anderen daarvan wel niet zeggen of vinden? In zo’n cultuur is het niet gemakkelijk je eigen ‘grootheid’ in de ogen te kijken en je schatten aan potentieel helemaal in te zetten.

En zo gaan er heel wat talenten en kansen verloren. Ik heb lange tijd zo geleefd. Mijzelf inzetten, hard werken, loyaal zijn, binnen de lijnen kleuren, binnen de contouren van een geheel werken waarvan de contouren niet perse overeen kwamen met die van mij. En dat gaat, dat gaat voor een tijdje, een hele tijd, maar tegelijkertijd vraagt dit enorm veel energie. Er gaat veel kostbare (levens)energie verloren.

Dingen die ik graag deed, dingen die ik belangrijk vond, nieuwe dingen die ik graag wilde verkennen, werden lang door mijn ‘doe maar gewoon – filter’ geduwd. En dan vertrok ik bij voorbaat met een flauw afkooksel.

Hoe zou het zijn om je volle potentieel in de wereld te zetten en zichtbaar te maken? Je volle creativiteit te laten leven zonder begrensd te worden door de zogenaamde lijntjes van ‘doe maar gewoon’.

Marianne Williamson schreef hierover het volgende:

‘Onze diepste angst is niet dat we niet voldoen. Onze diepste angst is dat we uitermate krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze duisternis waar we het meest bang voor zijn. We vragen onszelf af: wie ben ik dat ik briljant zou zijn, prachtig, getalenteerd, geweldig? Inderdaad, wie ben jij om dat niet te zijn? Je bent een kind van God. Door je klein voor te doen, dien je de wereld niet.

Zo herkenbaar is dit, vaak is het gemakkelijker om aan de wereld te laten zien wat er niet goed gaat, waar je meent niet goed in te zijn, dan wel  je volle kracht te laten zien en die in te zetten.

En ja, je ‘uniekheid’ aan de wereld laten zien, kan behoorlijk kwetsbaar voelen. Net omdat het zo dierbaar is, beschermen we het vaak zodat het zeker niet geraakt kan worden. En tegelijkertijd blijf je daardoor weg van je volle kracht.

Ik doe een warme oproep om te kiezen voor je eigen ‘grootheid’ en te kiezen voor je volle potentieel. Durf jij die kwetsbaarheid in de ogen kijken en zo bij je échte kracht komen?

De wereld wacht op jouw unieke potentieel, op jouw grootheid. Waar wacht jij nog op? 

Hartelijke groet,

Greet

Greatness in one day - You first!

Zet jij anderen altijd op de eerste plaats? Dan sneeuwen uiteindelijk  jouw verlangens onder. Durf jezelf op de eerste plaats zetten en leg de basis voor het leven waar jij écht naar verlangt!


Ik wil meer weten!

Wil je meer uit je leven halen?

Download het (gratis) ebook '5 dingen die je NU kan doen in plaats van in je zetel te blijven zitten'.Gratis Power Explorer Sessie

Stop met binnen de lijntjes van je leven te kleuren en zet jezelf op de eerste plaats – de plaats die je verdient. Of vind je dat eng en weet je nog niet hoe je dat moet aanpakken?

Greatness in one day - You first!

Zet jij anderen altijd op de eerste plaats? Dan sneeuwen uiteindelijk  jouw verlangens onder. Durf jezelf op de eerste plaats zetten en leg de basis voor het leven waar jij écht naar verlangt!

Choose Greatness Programma

5-maandenprogramma voor actieve en introverte, zorgzame vrouwen die het heft in eigen hand willen nemen maar nog niet precies weten wat ze werkelijk willen.

Greet spreekt

Zal Greet spreken op jouw event of bijeenkomst?

Greet Cox is coach voor vrouwen die meer uit hun leven willen halen.

Zij spreekt voor ambitieuze vrouwen die uit hun gouden kooi van zekerheid en veiligheid willen stappen – die ze soms zelf om zich heen hebben gebouwd. Daarbij schroomt ze niet om haar eigen verhaal te vertellen.

Deelnemers ervaren haar manier van spreken als inspirerend en bekrachtigend. Haar presentaties zijn interactief, met werkvormen en vraag-en-antwoordsessies.

Waarover Greet het liefste spreekt

Greet komt graag spreken voor (netwerk)organisaties en serviceclubs die zich net als zij richten op actieve vrouwen.

Kwetsbaarheid & Kracht

Hoe kun je als ondernemende vrouw keuzes maken die goed zijn voor zowel jezelf als anderen – zonder daarbij je eigenheid en je eigen grenzen te overschrijden?

Hoe ga je om met eventuele kritiek en tegenslag, en hoe houd je je keuzes vol? Want als je kiest voor je échte leven, en je hoofd boven het maaiveld uitsteekt, kan dat heel kwetsbaar voelen.