Wanneer je een deur sluit, gaat er een andere deur open.


Vandaag is het 1 jaar geleden dat ik mijn job als werknemer los liet. Daar ging heel wat aan vooraf. ‘k Voelde al veel langer de zin om mijn eigen bedrijf uit te bouwen in de persoonlijke ontwikkelingswereld. Door allerlei vertrouwde  zekerheden bleef ik waar ik was. Het kostte me wel steeds meer energie om vol te houden. Mijn verstand verzon allerlei redenen om te kiezen voor zekerheid. De dromen vanuit mijn hart gingen  echter een andere richting uit. En die 2, mijn verstand en mijn hart,  botsten stevig met elkaar.

In april 2015 was ik een week in Oostenrijk in het kader van een creatief traject. Wat liet mijn lichaam van zich horen gedurende die week! Van vakantie of relaxmodus was weinig te bespeuren.  Moe, felle hoestbuien, geen energie, ik zag er niet uit,…. En één van die dagen daar kwam het inzicht heel helder binnen. Dit kan niet de bedoeling zijn. Zo is mijn leven niet bedoeld. Dit kan anders, mijn verlangen won het eindelijk van mijn verstand. Joepie!

Die bewuste dag  op een berg besliste ik mijn ontslag te geven eens terug in België. Niet wetende wat er daarna zou volgen. Geen eigen inkomen meer.  Voor mijn gevoel in het diepe springen en tegelijkertijd kwam er een basisvertrouwen over me heen dat ik voordien nooit zo had ervaren. Een vertrouwen waarop ik kon steunen om de sprong in het diepe te wagen.  Het vertrouwen was groter dan de angst.

En zo nam ik ontslag, deed mijn opzegperiode uit en liet het ‘werknemer zijn’ achter me op 1 augustus 2015.

Wat een jaar is dit geweest! Ik voel zoveel dankbaarheid als ik er op terug kijk. Het was een tijd van loslaten en op adem komen. Een jaar van concrete stappen zetten om mijn eigen bedrijf in de wereld te zetten. Ik liet me hierbij ondersteunen en trok naar Nederland waar ik in een groep gelijkgestemde vrouwen terecht kwam. Vrouwen die soms net dezelfde sprong in het diepe hadden gemaakt zoals ik of op het punt stonden die sprong te maken. Ik was dus niet alleen….

En zo werd in het voorjaar van 2016 ‘Choose Greatness’ geboren. De zoektocht naar een bedrijfsnaam duurde een tijdje. Er kwamen verschillende namen langs, ik legde regelmatig een domeinnaam vast en dan weer voelde ik dat het dit net toch niet was. Dat het niet helemaal omvatte wat ik in de wereld wil zetten.  Geduld, vertrouwen en volharding. Dat zijn 3 belangrijke waarden die me elke dag verder brengen op mijn tocht.  Na een hele periode van geduld was er plots de naam ‘Choose Greatness’. En het is zo fijn nu te ervaren hoe deze 2 woorden steeds meer voor me kloppen, hoe ze mijn missie en bijdrage omvatten. Kiezen voor het volle potentieel dat je in je draagt.

Vertrouwen, ik had vertrouwen nodig om de stap te kunnen zetten, vertrouwen in mezelf. Als ik er op terug kijk, merk ik dat ik lang vertrouwen buiten mij heb gezocht. ’t Is maar door het vertrouwen in mezelf dat ik de stap effectief durfde zetten om het bekende los te laten, om uit de gouden kooi te vliegen zonder te weten waar naar toe op dat moment. Het is eerst een deur dicht doen voordat er een nieuwe deur open gaat.

Volharding, klinkt straf misschien, maar het is wel zo. Iedere dag stappen zetten, iedere dag creatief zijn en vertrouwen op mijn intuïtie. De ene volgende stap zetten, hoe klein soms ook.

Choose Greatness sluit aan bij mijn eigen verhaal. Voelen dat ik en zovele anderen veel in hun mars hebben en daar te weinig mee doen. Zich kleiner houden dan nodig en zich daardoor van een leven weghouden zoals het écht bedoeld is te leven.

Dus ik vier het leven vandaag! Dankbaar terugblikken, blij met de mensen die ik onderweg tegen kwam en nog steeds tegen kom. Voelen hoe mijn vertrouwen blijft groeien. Vertrouwen  in mezelf, in mijn mogelijkheden en in mijn bijdrage aan de wereld. Daar supporter ik graag verder voor, voor mezelf, maar zeker ook voor zoveel anderen die verlangen naar het leven dat ze écht willen leven.

Ik wens je graag dat leven toe. Het leven dat je écht wil leiden.

Wat is jouw volgende stap? Ik hoor of lees het graag!

Hartelijke groeten,

Greet

 

Greatness in one day - You first!

Zet jij anderen altijd op de eerste plaats? Dan sneeuwen uiteindelijk  jouw verlangens onder. Durf jezelf op de eerste plaats zetten en leg de basis voor het leven waar jij écht naar verlangt!


Ik wil meer weten!

Wil je meer uit je leven halen?

Download het (gratis) ebook '5 dingen die je NU kan doen in plaats van in je zetel te blijven zitten'.Gratis Power Explorer Sessie

Stop met binnen de lijntjes van je leven te kleuren en zet jezelf op de eerste plaats – de plaats die je verdient. Of vind je dat eng en weet je nog niet hoe je dat moet aanpakken?

Greatness in one day - You first!

Zet jij anderen altijd op de eerste plaats? Dan sneeuwen uiteindelijk  jouw verlangens onder. Durf jezelf op de eerste plaats zetten en leg de basis voor het leven waar jij écht naar verlangt!

Choose Greatness Programma

5-maandenprogramma voor actieve en introverte, zorgzame vrouwen die het heft in eigen hand willen nemen maar nog niet precies weten wat ze werkelijk willen.

Greet spreekt

Zal Greet spreken op jouw event of bijeenkomst?

Greet Cox is coach voor vrouwen die meer uit hun leven willen halen.

Zij spreekt voor ambitieuze vrouwen die uit hun gouden kooi van zekerheid en veiligheid willen stappen – die ze soms zelf om zich heen hebben gebouwd. Daarbij schroomt ze niet om haar eigen verhaal te vertellen.

Deelnemers ervaren haar manier van spreken als inspirerend en bekrachtigend. Haar presentaties zijn interactief, met werkvormen en vraag-en-antwoordsessies.

Waarover Greet het liefste spreekt

Greet komt graag spreken voor (netwerk)organisaties en serviceclubs die zich net als zij richten op actieve vrouwen.

Kwetsbaarheid & Kracht

Hoe kun je als ondernemende vrouw keuzes maken die goed zijn voor zowel jezelf als anderen – zonder daarbij je eigenheid en je eigen grenzen te overschrijden?

Hoe ga je om met eventuele kritiek en tegenslag, en hoe houd je je keuzes vol? Want als je kiest voor je échte leven, en je hoofd boven het maaiveld uitsteekt, kan dat heel kwetsbaar voelen.